SAKARYA SAPANCA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016 YILI ERASMUS+ PROJE SUNUMUZU GERÇEKLEŞTİRDİK

2016 YILI ERASMUS+ PROJE SUNUMUZU GERÇEKLEŞTİRDİK

    Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2016 yılı Erasmus+ teklif çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansına sunulan ve kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazanan "Bilişim ve Metal Teknolojisi üzerine Pratik Uygulamalar" isimli projemizin yaygınlaştırma sunum toplantısı 26/05/2017 Cuma günü Özkum Dinlenme Tesisinde Saat 11:00 ile 12:00 arasında yapılmıştır.

   Toplantıya Sapanca Kaymakamı Ali ADA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri DEDE, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü (Proje Koordinatörü) Çiğdem AYANOĞLU, Sektör Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

   İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün toplantı konuşmasının tam metni;

     Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım ve değerli misafirler,

     Proje yaygınlaştırma sunum toplantımıza hoşgeldiniz der, saygılar sunarım.

    Dünyada, küresel düzeyde nitelikli işgücüne artan ihtiyaç, eğitim seviyesinin ve eğitimin niteliğinin yükselmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.  Takdir edersiniz ki; bilgi ve iletişim teknolojileri ve yoğunlaşan kültürler arası etkileşim eğitim faaliyetlerindeki çok boyutlu zenginleşmeyi gerektirmektedir.

    İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız; kurumlarımızı ve gençlerimizi bu gelişmelere hazır hale getirmek gerektiği inancıyla, yetenek ve sorumluluklarının farkında olan, kendini yetiştirmiş, sağlıklı hobiler edinmiş, girişimci, hayatını nasıl kazanacağını, hayata neler katacağı konusunda fikri olan gençlik yetiştirmektir. Bu amaçla yaptığımız çalışmalardan birisi de Müdürlüğümüzce sunumunu gerçekleştirdiğimiz ulusal ajans destekli bu projemizdir.

   2016 yılı Erasmus+ teklif çağrısı döneminde Müdürlüğümüz tarafından Türkiye Ulusal Ajansına "Bilişim ve Metal Teknolojisi üzerine Pratik Uygulamalar" isimli projemizi sunduk ve projemiz kabul edilerek 54.557,00 euro hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

   Proje kapsamında; Letonya’nın başkenti Riga’da öğrencilerimiz staj eğitimi, öğretmenlerimiz ise alanlarında eğitim faaliyetlerine katılmışlardır. Öğrenciler bu vesile ile Avrupa’da staj imkânı elde ederek; farklı kültürleri tanımış, AB bilinci kazanmış, mesleki gelişimlerini artırmışlar, yabancı toplumlara karşı hoşgörü kazanmış, dil gelişimlerine katkı sağlamışlardır.

   Öğretmenlerimiz ise gördükleri eğitim ile; çağın gerekliliği olan teknolojik donanımları kendilerine katma imkânı sağlamışlar, Avrupa standartlarında yeni bilgi ve beceriler kazanarak mesleki yeterliliklerini artırmışlardır. Projemizin İlçemizde örnek olacağı, birçok projeye öncülük edeceği ve bölgemizin iş gücü piyasasını da destekleyeceği inancındayım.

   Türkiyenin genç, kalabalık ve dinamik nüfusa sahip olması ülkemizin en büyük avantajıdır. Amacımız gençlerimize kaliteli eğitim vermek, iyi bir gelecek inşa etmektir. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak oluşan değişme ve gelişmeler insanların ve toplumların yaşayış biçimlerini, beklentileriniz de değişikliğe uğratmakta; ulusları birbirlerine yaklaştırmaktadır. Bu bağlamda; gerçekleştirdiğimiz projemiz ile öğrencilerimiz farklı kültürleri tanıyarak bilgi ve görgülerini de artırma imkanı bulmuşlardır.

    İnsanın yolu hayatımız boyunca çeşitli ülkelere, birbirinden farklı şehirlere düşüyor. Öğrencilerimizin birçoğunun ilk yurtdışı deneyimi olan Letonya eğitim gezimizde, farklı bir ülkenin topraklarında yüzyıllar önce yaşanmış hayatlardan Türk izlerini görmemiz de kısmet oldu. 1877-1878 yılları arasında 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşında şehit düşen 26 askerimizin bulunduğu bu şehitliği görmek ,bizi tarihin ne kadar da ilginç anılar barındırdığına şahit olmamızı sağlayarak gururlandırdı.

    Öğrenci ve öğretmenlerimiz ile birlikte bir çok kazanım ile geri döneceğimize inanarak başladığımız projemizi başarı ile tamamlamanın mutluluğu ile;

    Sayın Kaymakamımız Ali ADA Bey’e ve Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Aydın YILMAZER’e teşekkür ederim.

    İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan projemizi kabul görmeye değer bulan Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansına teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

    Letonya hareketliliğimiz esnasında Letonya büyükelçisi Hayri Hayrat YALAV ve büyükelçilik çalışanlarını ziyaret ettik. Kendilerinin sıcak ilgisi bizi son derece mutlu etti. Kendilerine teşekkür ederim.

    Staj ve eğitim alınan Ogress Technıkums ve Rigas Valts Teknıkums okul yöneticileri de bizlerle son derece yakından ilgilendiler, kendilerine teşekkür ederim.

   Projemizin yönetim aşamasında emeği geçen personel ve öğretmenlerimize, katılımcı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, bundan sonraki dönemlerde de İlçemiz okullarının proje odaklı çalışmalara yönlenmelerini dilerim. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul, kurum, yönetici ve öğretmenlerimizin kendilerine tam destek vereceğimizi, proje öncesi, proje yönetimi aşamalarında teknik destek konusunda İlçemiz Milli Eğitim Şube Müdürü Çiğdem AYANOĞLU’nun sizlere yardımcı olacağını bilmenizi istiyorum.

 

    Daha sonra sertifika törenine geçildi. 

  Katılımcı öğretmen ve personellerimiz; Çiğdem AYANOĞLU, Yeşim AĞIRGÜN, Telat ELDEK, Tanju DEMİR, Bilal GÜNEÇ, Ahmet BİLGİÇ, Derya ELDEK, Ali YARDIM, Tuğba KURTTEKİN.

  Katılımcı öğrencilerimiz; Samet GENÇAL, Resul ERKMEN, Recep ŞAHİN, Aydoğan KAHRAMAN, Talha ÖZMEN, Yunus Emre KAHRAMAN, Furkan YIĞIN, Sami Sefa ŞAHİNOĞLU, Onur Yasin IŞIK, Furkan ÖZATA, Nurullah KILIÇ, Hüseyin FEYZİOĞLU, Ali Himmet ÖZTAŞ, İlker YURTTAŞ, Serhat AKÇAN, Emirhan Efe YILDIZ, Aykut GÖK, Yunus Emre YAPICI, Bilal DEMİR, İsmail ŞİRİN.

   Sertifikaların verilmesinden sonra toplantı sona erdi.

 

30-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-201730-05-2017

Çayiçi Mahallesi Ersin Caddesi Hükümet Konağı No7 Sapanca/SAKARYA - 0 (264) 582 50 74

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.